وي با اشاره به اينکه مقدمات برگزاي اين همايش ملي آغاز شده است اظهار داشت :در اين راستا دبيرخانه همايش در محل دانشگاه جندي شاپور راه اندازي شده است .
رئيس اداره ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري شهرستان دزفول خاطرنشان کرد:بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته اساتيد تاريخ ،معماري و باستان شناسي کشوردر اين همايش حضور خواهند داشت.
وي تصريح کرد :به منظور برگزاري اين همايش به زودي فراخوان جهت ارسال مقاله به دبيرخانه همايش اعلام خواهد شد.
محمدي زاده يادآور شد :طبق برنامه ريزي هاي صورت گرفته اوايل سال 87 همايش ملي جندي شاپور برگزار مي شود.
لازم به ذکر است ،\" جندي شاپور\" شهري در دل منطقه خوزستان است که به دست \"شاپوراول \"بنا شد، اين شهر در شرق شوش، جنوب شرقي دزفول و شمال غربي شوشترکنوني بوده است.
گفتني است ، در سال ۲۷۱ پس از ميلاد به دستور \"شاپور اول\" مدرسه اي در اين شهر بنا شد.بسياري از فيلسوفان، دانشمندان و شعراي معروف در اين دانشگاه تحصيل و تدريس مي کردند،\" ابوحسن بن هاني خوزستاني\" يکي از معروفترين شعراي قرن سوم در اين دانشگاه به تحصيل علم و هنرپرداخت، \"عبدا... بن ميمون اهوازي\" منجم قرن سوم و\"دعبل خزايي\" يکي از سخنوران و شعراي شيعه عرب که در زمينه تمجيد امامت و ولايت اشعار جاوداني سروده، در اين دانشگاه به تحصيل پرداخت.
خاطرنشان مي شود، در سال ۱۳۳۴ دانشکده پزشکي در جندي شاپور تاسيس شد، اين دانشگاه شامل دانشکده هاي پزشکي و کشاورزي است و عده اي از اساتيد از دانشگاه تونبيگن آلمان براي تدريس به اين دانشگاه آمدند.
l
در واقع پزشکي، شيمي (کيميا) و زيست شناسي از بارزترين علومي بود که در دانشگاه جندي شاپور تعليم داده مي شد و اين مکان همچون ذخيره گاه و پلي دستاوردهاي علمي دنياي باستان را بعدها به دوران اسلامي انتقال داد.
در يک جمله مي توان گفت اين مرکز به هنگام فتوح اعراب، مهمترين مرکز پزشکي جهان باستان بوده است.
بدين ترتيب مي توان ايران رااز هزاران سال پيش جزو سر آمدان علوم به شمار آورد.
116
انتهای پیام/